Aloha and What A July!

Έχω λείπει το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι πέρασα μόνο μια εβδομάδα στο Penang και το υπόλοιπο ήταν εκτός Penang!

Παρακολουθούσα ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων στη Χονολουλού της Χαβάης και αυτό από μόνο του ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Αυτό συμβαίνει όταν ρισκάρεις τον εαυτό σου.

Με μερικούς από τους διεθνείς φίλους μου από την Ασία-Ειρηνικό στο East West Center στη Χαβάη

Είχα κάνει αίτηση για το πρόγραμμα και περιέργως, είχα μια έντονη αίσθηση ότι θα μπω σε αυτό. Ίσως ήταν το σύμπαν που με ώθησε να βγω εκεί έξω και να βγω από τη ζώνη άνεσής μου και να εξερευνήσω τον κόσμο.

Με λίγα λόγια, έγινα δεκτός για το πρόγραμμα με υποτροφία και ήμουν το μόνο άτομο που επιλέχτηκε από τη Μαλαισία. Αυτό με έκανε πολύ περήφανο για τον εαυτό μου! (Για όλη την ιστορία του πώς συνέβη αυτό, κατευθυνθείτε στο άλλο μου ιστολόγιο στη Mayakirana.)

Για να φτάσω στη Χαβάη, έπρεπε να κάνω μερικά πράγματα – να κάνω αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ, να αποκτήσω τα δικά μου αεροπορικά εισιτήρια και να ετοιμάσω το σχέδιο δράσης μου. Ναι, όλοι εμείς οι 16 συμμετέχοντες από όλη την Ασία-Ειρηνικό έπρεπε να παρουσιάσουμε τα σχέδια δράσης μας για το τι σκοπεύαμε να κάνουμε όταν ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα. Το σχέδιο δράσης μπορεί να είναι κάτι που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις μας ή μπορεί να είναι κάτι που θέλαμε να ξεκινήσουμε.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια προθεσμία για να με κινήσει. Και λατρεύω να δουλεύω σε απτά έργα με προθεσμίες.

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ήθελα να ξεκινήσω ένα podcast. Είμαι μανιώδης ακροατής των αμερικανικών podcast από το 2010 – την πρώτη φορά που πήρα το iPod μου, το οποίο έκτοτε έχει σβήσει. Πήρα το iPod και στο αεροδρόμιο Changi και θυμάμαι πόσο ενθουσιάστηκα που επιτέλους πήρα τη δική μου συσκευή για να ακούω podcast. Μου αρέσει η μουσική αλλά μου άρεσαν περισσότερο τα podcast.

Το πρόγραμμα Changing Faces 2019 με ώθησε να το βάλω ως σχέδιο δράσης. Το να ξεκινήσω ένα podcast ήταν το έργο μου για το 2020 και ήξερα ότι αν παρουσίαζα αυτό το σχέδιο και το ανακοίνωνα σε πολλούς ανθρώπους, σίγουρα θα λογοδοτούσα και θα το έκανα.

Ένας φίλος μου, ο Tse-Yi, γνώριζε πάντα το όνειρό μου για το podcast. Όποτε στέλναμε email, ρωτούσε πώς πάει το έργο μου. Όπως πολλοί άνθρωποι, είχα φόβους και αμφιβολίες. Επίσης δεν είχα λόγο να ξεκινήσω. Οπότε χρονοτριβούσα για πολύ (σαν 2 χρόνια;).

Και τώρα δεν έχω πια κανένα λόγο να στριμώχνω. Το έχω ανακοινώσει επίσημα στον κόσμο γενικότερα ότι πρόκειται να το κάνω.

Οι φίλοι μου σε αυτό το πρόγραμμα Changing Faces ήταν υποστηρικτικοί και ανυπομονούν να πάρω το πρώτο επεισόδιο στον αέρα. Η ενθάρρυνσή τους ήταν γνήσια. τον ενθουσιασμό τους περισσότερο.

Ακόμη και η Λιζ, η συντονίστρια του προγράμματος, μου έλεγε ότι πρέπει να ονειρεύομαι μεγαλύτερα. Αρχικά η ιδέα μου ήταν να καλύψω τη Μαλαισία, αλλά με προκάλεσε να πάω πέρα ​​- γιατί όχι και την Ασία;

«Θα είσαι ο πρώτος ούτως ή άλλως που θα επικεντρωθεί σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Καθώς άρχισα να το σκέφτομαι, ένιωσα σίγουρος για το έργο. Η ανασκόπηση του τρέχοντος τομέα μου έδειξε ότι υπάρχει ένα κενό – υπάρχουν πολύ λίγα podcast από γυναίκες για γυναίκες και περισσότερο από μια Ασιάτισσα. Θέλω να μοιραστώ τις ιστορίες επιτυχίας, τις προκλήσεις και τις παγίδες των Ασιάτισσων που ξεκινούν, διαχειρίζονται και συντηρούν επιχειρήσεις.

Αναζητώ την Ασιάτισσα που θέλει να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο, ώστε να εμπνεύσει άλλες Ασιάτισσες να κοιτάξουν προς την επιχειρηματικότητα ως μέσο για μια βελτιωμένη ζωή. Ξανά και ξανά, ακούμε ότι η οικονομική πρόοδος είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για τις γυναίκες.

Το να βρεις δουλειά είναι ένα πράγμα, αλλά το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση είναι δύσκολο. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο και κάποιες γυναίκες έχουν βρει τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις πόρτες της επιτυχίας.

Θέλω αυτές οι γυναίκες να μοιραστούν τα «κλειδιά» τους, αλλά περισσότερο από τα κλειδιά, θέλω να συζητήσουν τι πραγματικά χρειάζεται μια επιχείρηση. Η λειτουργία μιας επιχείρησης απαιτεί πολλά κότσια και χρειάζεται αλλαγή και μεταμόρφωση από την πλευρά του επιχειρηματία. Ειδικά για τις γυναίκες, η λειτουργία μιας επιχείρησης σημαίνει προσθήκη περισσότερων ευθυνών σε έναν ήδη τεράστιο σωρό εργασίας και προτεραιοτήτων.

Πίστευα ότι όλα αυτά τα χρόνια, έχω θέσει σε εφαρμογή τις διαφορετικές βάσεις που τελικά με οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου να το κάνω αυτό.

Είμαι εγγενώς περίεργος. Μου αρέσει να γράφω και να μιλάω. Έχω γράψει άρθρα παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους πολύ πριν αποφασίσω να ξεκινήσω ένα podcast. Έχω δίκτυα στα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω, είτε για να πάρω συνεντεύξεις είτε για να βρω χρηματοδότηση. Γνωρίζω αρκετά από την τεχνολογία για να καταλάβω τα πράγματα και είμαι στον κλάδο του σχεδιασμού ιστοσελίδων, επομένως η δημιουργία ενός ιστότοπου για το podcast μου θα είναι διαχειρίσιμη.

Έχω επίσης επιχειρηματική εμπειρία, διευθύνοντας μια επιχείρηση σχεδιασμού ιστοσελίδων με τη Nic τα τελευταία 15 χρόνια. Έχω επίσης καθοδηγήσει άλλους και επί του παρόντος καθοδηγώ μια ομάδα γυναικών στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Καθοδήγησης WomenBizSENSE.

Και πιστεύω ότι φέρνω τη μοναδική μου φωνή και προοπτική στο podcasting.

Αναφέρομαι πάντα στον σκοπό μου για αυτό το podcast και ο σκοπός μου ήταν πάντα ο ίδιος – θέλω να βοηθήσω περισσότερες γυναίκες να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες.

Η δουλειά μου τα τελευταία 20 περίπου χρόνια ήταν πάντα φεμινιστική και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Συχνά πίστευα ότι οι γυναίκες χρειάζονται ακόμη περισσότερα ωθήσεις, ώθηση και ώθηση για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Αν με ρωτούσατε πριν από ένα χρόνο πώς θα τα καταφέρω, θα ήμουν έκπληκτος. Δεν έχω ιδέα για την τεχνολογική πλευρά του podcasting.

Σήμερα όμως ξέρω την απάντηση.

Όπως λέει η Λιζ, μπορούμε να το καταλάβουμε.

Μπορώ να το καταλάβω. Μπορώ να μάθω. Περισσότερο από αυτό, μπορώ να ζητήσω τη βοήθεια άλλων (παρεμπιπτόντως, αναζητώ έναν ασκούμενο και έναν επεξεργαστή podcast) και να αναθέσω σε τρίτους τα μέρη που δεν μπορώ ή δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω.

Μπορώ επίσης να αξιοποιήσω το ανεκτίμητο δίκτυό μου, το οποίο είναι μέρος της αξίας της συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα όπως το Changing Faces. Το πρόγραμμα μας συνδέει όλους με τις κοόρτες που έχουμε μπροστά μας και τους υπόλοιπους αποφοίτους του East West Center (το κέντρο θα γιορτάσει την 60η επέτειό του το 2020). Αυτή είναι η δύναμη του δικτύου.

(Παρεμπιπτόντως, ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο East-West Center. Έχει πολλά ενδιαφέροντα προγράμματα για όλους. Και η Χαβάη είναι πάντα ένας προορισμός στον οποίο δεν μπορείτε να πείτε όχι. Είναι απλά μαγικό.)

Για χρηματοδότηση, αυτήν τη στιγμή το χρηματοδοτώ πριν ξεκινήσω να αναζητήσω χορηγούς και χρηματοδότες. Οι φίλοι μου από το πρόγραμμα Changing Faces είπαν ότι πρέπει να κατέχω την επωνυμία μου και να έχω τον πλήρη έλεγχο αυτού του podcast προτού καν σκεφτώ άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Εκεί λοιπόν. Αυτός είναι ο στόχος μου για το 2020!

Κάποιες σκέψεις ή σχόλια;

Leave a Comment